Bliver øjenlægerne erstattet af nanorobotter?

Nanorobot arbejder på det menneskelige øje

Med potentiale til at give "døde" materialer egenskaber som levende systemer, kunne oftalmologisk medicin i fremtiden finde nye værktøjer til at løse problemer, som engang blev betragtet som uløselige. Her er eksempler på muligheder:

Medicinering: "Øjendråber har været standard medicinsk behandling for glaukom de sidste 10 år," siger Dr. Ritch, og bemærker, at de udgør problemer i form af konsistens og optagelse.

Og Dr. Zarbin tilføjer at intravitreale injektioner af lægemidler til retinal sygdomme har høje omkostninger, potentielle ricici og generende for patienter og læger. "Med løfter om vedvarende og målrettet kontrol, vil nano medicinering bliver de lavt-hængende frugter af Nanomedicin", siger Dr. Zarbin.

Vi har et paradigme for fremtiden allerede, sagde Dr. Leary, med fremkomsten af monoklonalt antistof behandlinger, der anvendes til behandling af visse kræftformer, såsom anvendelsen af rituximab (Rituxan) til ikke-Hodgkin lymfomer. "Nanomedicin vil bruge disse styret antistoffer — eller alternativer til antistoffer, såsom peptider eller aptamers — som det første skridt," sagde Dr. Leary. "Så, andre mere specialiserede molekyler i nanomedical 'pakke' kan udføre mere specialiserede funktioner såsom celle reparation."

Ide og koncept udarbejdet af


Kjeld Bertelsen
Mørdrupvej 69
3060 Espergærde
Tlf: +45 4052 7610

Nyhedsmails

Vælg den nyhedsmail du ønsker at tilmelde dig.

Back to Top