Hjælp til at læse det med småt

Tegning af Lars Refn med håndtegn

Mit liv er blevet fyldt med briller, det kommer til os alle. Først var det bare et par 10'er butiksbriller +1, men over de sidste fem-syv år har det udviklet sig til myriader af briller, i styrker fra +1 til +3 og alle komma 5'erne er der.
Jeg har læsebriller, fjernsynsbriller, skærmbriller med glidende overgang, tegnebriller og solbriller med styrke. Det er lidt et helvede at være på rette sted på rette tid med rette brille. En systematiker kunne have klaret det bedre, og jeg er i en læringsproces, hvad det angår.

Jeg har lært at lade et par ligge i bilen, så GPS'en kan håndteres, et par i alle jakker, så man kan læse SMS'er, taste sine Dankort-koder og se Nem-koderne på det lille fikse papkort. Men alligevel sker det, at man står der brillenøgen, og må spørge om pris og vej og hvor 7-tallet sidder.

Nu har jeg fået et fif - der kom en dag hjælp fra uventet kant. Jeg var på cafe med en veninde/kollega og havde glemt brillerne, så jeg kunne ikke se på kortet, hvilken udgave af en latte jeg skulle satse på. Bare gør sådan her, sagde veninden, og formede sine fingre til en lille 'linse' foran øjet, og det virkede. Jeg rullede pegefingeren ind langs tomlen og fik lavet en lille lukker som på et kamera, og nu blev alle lysets stråler færre, men ensrettede, og bogstaverne på kortet stod klare og tydelige.

Ok, det ser sikkert latterligt ud, når jeg går omkring i supermarkedet med hånden for øjet,- men det virker. Mælken bliver friskere og jeg undgår smagsforstærkere i min pølse. Jeg kan læse det med helt småt, når bare der er lys nok. Det er også et supplement til, hvis jeg har fået en for svag brille med til det, der står med meget småt. Nogle vil sige mig, at dette er også princippet bag en god eskimobrille.

Og ikke et ord, fra en gammel pacifist, om at Danmark igen er gået forrest i en krig. Har de læst det med småt? ... for fan, ku' vi ikke lige tænke tre skridt frem, før vi sætter kavaleriet ind?

Lars Refn karikaturOm Tegnebloggen

Lars Refn er ingeniørens tegner gennem mere end 30 år. På bloggen præsenterer han skitser til fredagens tegninger i avisen.
 

Ide og koncept udarbejdet af


Kjeld Bertelsen
Mørdrupvej 69
3060 Espergærde
Tlf: +45 4052 7610

Nyhedsmails

Vælg den nyhedsmail du ønsker at tilmelde dig.

Back to Top