Artikler

Matematik hjælper patienter til bedre syn

Mand med briller ved transparent tavle med matematik

Ny metode mindsker behov for briller efter operation for grå stær

På Øjenklinikken ved Regionshospitalet Randers har øjenlægerne i samarbejde med Øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital og Institut for Optometri på Johannesburg Universitet i Sydafrika udviklet en matematisk metode, som kan optimere fordelingen af brydningen i de to øjne efter operation for grå stær. Herved bliver patienterne mere uafhængige af briller efter operationen.

10 advarselstegn på aldersbetingede øjensygdomme

Øjenundersøgelse hos øjenlæge eller optiker

Regelmæssige øjenundersøgelser er den allerbedste måde at undgå problemer med synet på, især når du bliver ældre.

Men selv at være opmærksom på visse advarselstegn, kan også hjælpe dig med at bevare dit syn, specielt hvis du pludselig oplever usædvanlige syns symptomer. I mange tilfælde, som ved nethindeløsning eller hurtig udviklet grøn stær, er omgående behandling afgørende for at undgå eller mindske permanent synstab.

Mange øjenproblemer kan komme i enhver alder, men de er oftest mere almindelige hos ældre mennesker. Desværre forøges din risiko med alderen, for at blive ramt af visse typer synstruende øjenlidelser, som kan føre til blindhed.

Grå stær, og mis'fornøjet - med ventetiden som offentlig patient

Foto af ældre kvinde venter på behandling af grå stær

Har du fået konstateret grå stær hos din øjenlæge, er du måske allerede vant til at vente på en tid, men din tålmodighed vil blive sat på endnu flere prøver, alt efter hvor du bor i landet.

Sider

Ide og koncept udarbejdet af


Kjeld Bertelsen
Mørdrupvej 69
3060 Espergærde
Tlf: +45 4052 7610

Nyhedsmails

Vælg den nyhedsmail du ønsker at tilmelde dig.

Back to Top