Behandlinger for alderssyn

Hvordan behandles alderssyn (presbyopi) hos øjenkirurgen?

Der findes flere forskellige metoder og procedurer indenfor øjenkirurgi, som kan helbrede alderssyn (presbyopi). Grundlæggende foretages behandlingen ved brug af enten linsekirurgi (samme operationsmetode som ved grå stær), hvor din egen eksisterende linse udskiftes med en kunstig linse, eller øjenlaser hvor behandlingen foregår i eller på hornhinden.

De har alle fordele og ulemper, som nøje bør overvejes sammen med øjenlægen. Har du i forvejen en synsfejl, som f.eks. bygningsfejl, vil øjenlægen rådgive dig om hvilke metoder der kan anvendes, ligesom dine fritidsaktiviteter og erhverv kan have indflydelse på valg af behandling.

Linseoperation

Bifokallinser og multifokallinser benyttes til korrigering af alle typer synsfejl, som nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og alderssyn. Ved en forundersøgelse får du information og rådgivning om linsetyper der vil kunne korrigere din(e) synsfejl og sammen med øjenlægen vælger du den linsetype der vil passe bedst til dig og din livsstil.    

Øjenlaseroperation (behandling)

Laser Blended Vision og hornhinde indlæg som f.eks. Kamra-Inlays benyttes primært til at korrigere alderssyn.
 

Hvordan behandles alderssyn (presbyopi) hos optikereren?

"Presbyopi kan ikke helbredes." Men recept briller, kontaktlinser, læsebriller, progressive linser eller bifocals kan bidrage til at afhjælpe virkningerne af presbyopi. Bifocals er ofte ordineret til presbyopi. Bifocals er briller, der har to forskellige styrker i en og samme linse. Den vigtigste del af linsen indeholder en styrke til nærsynethed eller langsynethed, mens den nederste del af linsen har en stærkere styrke til at hjælpe med at se tæt på. Progressiv Addition linser ligner bifocals men har en mere gradvis overgang mellem de to styrker.

Kontaktlinser anvendes til behandling af presbyopi, med multifokale linser, som kommer i soft eller gas-gennemtrængelige versioner, og monovision linser, hvor det ene øje bærer en linse, der hjælper med at se genstande på afstand, medens det andet øje har en linse, der hjælper med nært syn. Hjernen sørger så selv for at bruge det ene eller det andet øje, alt efter behov.
 

Ide og koncept udarbejdet af


Kjeld Bertelsen
Mørdrupvej 69
3060 Espergærde
Tlf: +45 4052 7610

Nyhedsmails

Vælg den nyhedsmail du ønsker at tilmelde dig.

Back to Top