Laser Blended Vision

Presbyond behandling (ZEISS)

"Laser Blended Vision", er en sofistikeret øjenlaserbehandling, der korrigerer nærsynethed (myopi) i ét øje og langsynethed (hyperopia) i det andet øje. Primært anvendes behandlingen til behandling for alderssyn, også kaldet presbyopi (fremskridende tab af evnen til at fokusere på nært hold) eller andre aldersrelaterede øjenlidelser.
 

Blended Vision kan opnås gennem øjenlaserkirurgi LASIK, PRK eller LASEK, ved at korrigere det dominerende øje og formen af hornhinden, som derved ændres til at give et skarpt syn for læsning og stadig opretholde godt afstandssyn. Med andre ord, det ene øje er fokuseret til afstand og det andet øje er fokuseret til nært syn. Øjnene arbejder effektivt sammen for at give godt syn på nær, mellemliggende og lang afstand, uden behov for briller. Virkningerne af Blended Vision behandlingen kan holde i mellem 5 til 10 år.
 

Klik her for at se video!

 

Fordele ved behandlingen

"Laser Blended Vision" giver en række fordele, navnlig i forhold til traditionelle monovision løsninger, såsom bifokale briller eller kontaktlinser.
Den største fordel ved Laser Blended Vision er frihed for læsebriller. Over 98% af Laser Blended Vision patienter kan læse normale aviser og over 90% kan læse det med småt på medicin emballager.
Der skabes en fusion af den mellemliggende og langt-mellemliggende afstandszone, hvilket giver mulighed for sammenlægning af billeder fra hvert øje i hjernen, uden uoverenstemmelse mellem øjnene. Og på grund af øget dybdeskarphed på begge øjne, bliver synet væsentligt bedre end man ellers ville forvente.
Excimer laser-teknologi giver maksimal sikkerhed, især som følge af den højere eyetracker feedback frekvens. Laserbehandling er en behagelig og blid procedure og med et meget hurtigt helingsresultat.
 

Procedure

Forundersøgelse

Under den obligatoriske forundersøgelse udføres en fuldstændig undersøgelse af øjet ved en konsultation hos øjenkirurgen, for at afgøre om en patient er egnet til laserbehandlingen.  Det dominerende øje identificeres og synet testes for at fastlægge niveauet for korrektion, der kræves til afstand og tæt på for henholdsvis det dominerende øje og ikke-dominerende øje. Analyse af øjets dominans giver også mulighed for at sikre, at øjnene kan arbejde sammen om at skabe "Blended Vision".
 

Under og efter operation (Post Operative)

Under operationen oprettes en hornhinde flap, hvor der kan være en fornemmelse af et let tryk på øjet under proceduren.
Venstre øje er dækket af og det højre øje er åbnet og holdes åbent af et speculum. Hornhinde flappen løftes og laserkorrektion udføres – en ultra tynd flap kan skabes for behandling af meget høje synsfejl. Flappen lægges tilbage og speculum fjernes. Det venstre øje behandles herefter på samme måde. De software data som leveres til Zeiss MEL 80 laseren, indeholder alle detaljerne for det dominerende øje og hvilken korrektion der skal foretages for hvert øje. Tiden for selve laserbehandlingen er normalt under 30 sekunder for hvert øje.
Under laserbehandlingen bliver det dominerende øje hovedsagelig korrigeret for afstands syn og det ikke-dominerende øje bliver korrigeret for det nære syn, samtidig med en forøgelse af fokus for hvert øje.
Hele proceduren tager ca 20-30 minutter og reetableringen af synet er hurtig og der er meget få smerter bagefter. Recovery perioden efter operationen er normalt mellem 24 timer og 7 dage. Man skal passe på ikke at gnide øjnene og bære en beskyttelse af øjet om natten. Resultaterne for patienten vil opleves næsten øjeblikkeligt, hvor objekter og folk vil synes mere i fokus.
 

Egnetheden af behandling

En laser blended vision behandling er velegnet til folk der lider af presbyopi. For det meste rammes mennesker af presbyopi (alderssyn), i alderen 40-45 år. Det sker når øjets naturlige linse bliver mindre elastisk, og den muskel der trækker det i fokus bliver mindre stærk, efterhånden som vi bliver ældre. I det unge øje trækker musklerne sig sammen for at den geléagtige linse kan slappe af, for at kunne ændrer dens fokus for afstand og i nært syn. Efterhånden som vi bliver ældre fortsætter vores linser med at vokse og lag af fæstnede fibre gøre linsen mindre fleksibel.
 

Behandlingsresultater

Patienter behandlet med laser for blended vision, har en øget dybdeskarphed, sammenlignet med traditionelle monovision. Der er en faldende effekt af dybdeskarphed ved brug af kontaktlinser.
Ifølge en undersøgelse foretaget af Dr. Dan Reinstein, tolererede mere end 95% af de patienter han behandlede, Laser Blended Vision, sammenlignet tolererer kun 59% til 67% af patienter kontaktlinse monovision.
Efter et år med denne laserbehandling, opnåede 94,5% af patienterne 20/20 syn.
 

Begrænsninger og potentielle komplikationer

Formålet med denne operation er at producere det ene øje, der ser objekter lukke op, mens den anden ser objekter, der er langt væk. Dette kan give problemer i første omgang, som du kan føle dig svimmel eller kvalme, indtil din hjerne tilpasser denne nye metode. Dette er normalt hurtigt, da hjernen begynder at 'blande' billeder fra begge øjne sammen, for at producere korrigeret vision. Som med alle laser øje procedurer, der er risici og bivirkninger af behandlingen. Du bør forstå disse, før du beslutter dig at gå videre.
Excimer laser muliggør sikker behandling af højere niveauer af nærsynethed, og giver nøjagtig kalibrering. Efter laserkirurgi, man kan kræve kunstige tårer og antibiotiske øjendråber, der kan følge sløret syn midlertidigt. Tørhed af øjnene kan være lidt ubehageligt i et par uger efter operationen.
Presbyopi er progressiv og derfor et løft måske kræves efter nogle år. Typisk kan virkningerne af laserkirurgi blandet vision vare mellem 5-10 år.
 

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Laser_blended_vision

Ide og koncept udarbejdet af


Kjeld Bertelsen
Mørdrupvej 69
3060 Espergærde
Tlf: +45 4052 7610

Nyhedsmails

Vælg den nyhedsmail du ønsker at tilmelde dig.

Back to Top