Niels Vesti Nielsen

Stilling: 
Øjenlæge

Øjenlæge Niels Vesti Nielsen har, med mere end 16.000 operationer, en grundig og bred erfaring i øjensygdomme, og var blandt de første i Skandinavien med til at indføre de nye banebrydende kunstige linser ved operationer for grå stær. Nutidens betablokkere til behandling af grøn stær, kendt som Timacar, Optimol og Timosan, blev introduceret af Niels Vesti Nielsen.

Som operationsansvarlig leder af øjenafdelingen på Rigshospitalet i en årrække, har Niels Vesti Nielsen været med til at indføre ambulant operation og behandling for grå stær (Katarakt) og glaslegeme kirurgi, foruden nye laserbehandlinger for synstruende nethindesygdomme og grøn stær.
Som leder af Rigshospitalets øjenafdeling forestod han samtidig uddannelse af vordende øjenlæger.

Niels Vesti Nielsen er i dag specialeansvarlig læge for al øjenkirurgisk virke på Jægersborg Alle 14, for Øjenhospitalet Danmark og øjenkirurgisk klinik v/Peter Brincker

  • 1984 Speciallæge i øjensygdomme
  • 1986 Lektor ved Københavns Universitet
  • 1986 Den medicinske doktorgrad
  • 1986 – 1993 Redaktør for ”Værn om synet”
  • 1989 Overlæge, Øjenafdelingen Rigshospitalet
  • 1991 Etablering af privat øjenklinik i Charlottenlund
  • 2006 Lundsgaard medalje (Nordisk videnskabelig hæderspris)

Som aktiv deltager og medlem af videnskabelige udenlandske selskaber, udveksler Niels Vesti Nielsen løbende erfaringer med udenlandske kolleger på kendte øjenafdelinger i både Europa og USA.

Med sin forskningsaktivitet og publicering af over 90 videnskabelige artikler vedrørende forebyggelse, medicinsk og kirurgisk behandling af øjensygdomme, specielt AMD, glaslegeme uklarheder, nethindesygdomme, grå stær og grøn stær, er Niels Vesti Nielsen særdeles aktiv og internationalt anerkendt.

Ide og koncept udarbejdet af


Kjeld Bertelsen
Mørdrupvej 69
3060 Espergærde
Tlf: +45 4052 7610

Nyhedsmails

Vælg den nyhedsmail du ønsker at tilmelde dig.

Back to Top